Hz. Muhammed'in yaşamından bir hikaye


kureşin ileri gelenlerinin korkusu giderek büyümektedir. aldıkları bütün önlemlere rağmen Hz. Muhammedin etrafındaki küme giderek büyümektedir. kureşliler kendi aralarında toplanarak bir kez de tatlılıkla deneyelim derler.içlerinde onun üzerinde etkili olduğuna inandıkları birini seçerek elçi yaparlarelçi, Hz. Muhammedin karşısında konuşmaya başlar
_ ey Muhammed sen biizim tanrılarımızı incittin,içimize tartışma ve bozgunculuk toğumları ektin, hepimize üzüntü ve dert getirdin. eğer aengin olmak istiyorsan, seni ülkemizin en zengini yapalım. güç, iktidar, liderlik istiyorsan, seni başımız yapalım. istediğin güzel bir kadın varsa, söyle, hemen senin olacaktır.eğer hastaysan ve bu peygamberlik iddian ondan kaynaklanıyorsa en iyi doktorları bulup seni tedavi ettirelim.
şimdi söz Hz. Muhammed dedir.
_ ben mal istemiyorum. hükümdarlık arzumda yok. Hatice'den başkasında da gözüm yok. hasta da değilim. ben sadece Allah'ın aciz bir kuluyum. o Allah ki beni size elçi olarak gönderdi. bunu kabul ediyorsanız peşimden gelin. aksi halde şunu aklınızdan hiç çıkarmayın, güneşi bir elime ayı bir elime koysanız bile bu davadan dönmem.

0 yorum: